APPLE’IN İPHONE’LU BALAYI BİTTİ


İkinci çeyrekte küresel taşımacılık ağını yüzde 43 büyüten cep telefonu endüstrisi 60 milyon ürün taşıdı. Bu ürünlerin zirvesinde ise hep Apple ürünleri ismi öne çıktı. 3G dokunmatik ekranlı telefonlar büyün dünyaya yayıldı ve taşımacılık alanında Apple’ın payını yüzde 61 artırdı.
Akıllı telefon pazarının yüzde14’üne sahip olan Apple telefon pazarında ise yüzde 3’lük paya sahip. Şirket sadece içinde oluğumuz çeyrekte 8.8 milyon iPhone’nu dünyanın farklı yerlerine taşıdı. Yıl başında bu rakam 5.2 milyondu geçtiğimiz çeyrekte ise 8.8 milyon. Strategy Analytics raporlarına göre bu arkası kesilmez gibi gelen talep yavaşlamaya başladı.
Strategy Analytics analisti Neil Mawston Apple’ın iPhone ile yaşadığı balayında sona geldi. Apple’ın son dönemde çok ciddi eleştrilere maruz kaldığı kaydeden Mawston, şirketin Çin’deki yoğunlaştırılmış üretimi metotlarını ve yeni iPhone 4 ile karabasana dönüşen anten problemini hatırlattı.
Bu durumunun rekabet arenasında Apple’ın gücünü kaybetmesine neden olduğunu savunan Mawston, Nokia, Android, BlackBerry ve Motorola gibi rakiplerden gelecek yeni ürünlerin daha çekici hale gelebileceği uyarısında bulundu.
Kaynak: www.veteknoloji.com



İLGİLİ HİZMETLERİMİZ

  • Web Tasarımı
  • MSN Reklamları
  • iletişim
    tanışmak ister misiniz?
    kariyer
    nasıl insanlar arıyoruz?
    hakkımızda
    biz kimiz? ne iş yaparız?
    referanslar
    neler yaptık? nasıl yaptık?