MİCROSOFT'A VİAGRA HACKER'I ŞOKU!


Geçtiğimiz 3 hafta boyunca Microsoft'a ait internet adresleri kötü niyetli kişilerin oyuncağı oldu.

Rusya menşeili suçlular tarafından 1000 kadar sahtekarlık için kullanılan internet sitesine trafik yönlendirildi. Seizemed.com, yourrulers.com, crashcoursecomputing.com gibi adresler, Viagra, Human Growth Hormne gibi çeşitli cinsel sorun ilaçlarının pazarlamasında kullanıldı. Microsoft'un kullandığı Ip adresleri üzerinden yapılan yönlendirmeler sonunda keşfedildi.

Domain Information Groper ile yapılan kontrollerde de 131.107.202.197 ve 131.107.202.198 gibi Microsoft adına kayıtlı adreslerin kötü niyetli kullanımı doğrulandı. Bu durum Microsoft kampüsündeki bilgisayarlardan birisinin zararlı yazılım bulaştırmak suretiyle ele geçirildiği düşüncesini doğurdu.

Şimdi bu konunun temellerine iniliyor ve IP adreslerinin nasıl ele geçirildiği araştırılıyor.



İLGİLİ HİZMETLERİMİZ

  • Web Tasarımı
  • MSN Reklamları
  • iletişim
    tanışmak ister misiniz?
    kariyer
    nasıl insanlar arıyoruz?
    hakkımızda
    biz kimiz? ne iş yaparız?
    referanslar
    neler yaptık? nasıl yaptık?