Adını sık sık duymaya başladığımız hacker grubu Anonymous'un Türkiye'deki internet sansürünü protesto etmek için başlatacağını söylediği büyük siber saldıradan buradaki haberimizde bahsetmiştik. Grubun yayınladığı tehdit gibi bildirinin ardından Türkiye internet kullanıcıları arasında da büyük bir tartışma başladı. Kimileri Anonymous'a destek verirken, kimileri de bunu Türkiye'ye bir saldırı olarak değerlendirdi ve şiddetle karşı çıktı.
Bu tartışmalar süredursun, Anonymous, dün yayınladığı yeni mesajında ilk saldırısını ne zaman, ne şekilde ve nereye yapacağını açık açık ilan etti. Yukarıda da görebileceğiniz bildiriye göre bugün, saat 18.00'de Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na, yani tib.gov.tr'ye ilk organize saldırı gerçekleştirilecek.
Anonymous'un Operation Turkey, yani Türkiye Operasyonu adı altında gerçekleştireceğini idda ettiği saldırılar hakkında uzmanlardan da temkinli açıklamalar geliyor. Bu açıklamaların en kötümseri ise, yapılacak DDoS saldırılarının, en azından bir süre için Türkiye internet ağını çökertebileceği yönünde.

